Изложба под надслов „НЕ/ПОЗНАТИ“ ще бъде подредена в Регионален исторически музей – Благоевград

Изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“ от златния фонд на колекцията на ОББ ще бъде представена в Регионален исторически музей – Благоевград. Жители и гости на града ще може да се докоснат до творчеството на известни български художници от 06 октомври до края на месеца.

В изложбата са представени художниците от Златния фонд на колекцията на ОББ, чиито имена за специалисти и за по-широка публика са добре познати. Непознати са конкретните творби.

Това е смисълът на публичното им показване – нов аспект към активната корпоративна социална отговорност на Обединена българска банка в подкрепа на българската култура и изкуство.

Произведенията в експозицията украсяват интериорите на салоните към ОББ и кабинетите на съответните директори. Изборът в общия случай е продиктуван от лични контакти с дадени художници и лична преценка за подходящите творби. Често авторите са родени и работят в същия град, а картините им – главно пейзажи – пресъздават типични изгледи от него.

Изложбата се организира по повод 25 годишнината на ОББ, като в нея са изложени 47 картини на 38 български художници, а Благоевград е последният, 14-ти град в турнето й. Куратор на изложбата е Весела Христова- Радоева, а оценките на произведенията и текстовете към тях са изготвени от Бистра Рангелова и Весела Христова- Радоева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура