Измамена чака два дни полицаи да й върнат 7 500 лв.

Снимка: Архив

Две пенсионерки от Шумен станаха жертва на телефонни измами, по-възрасната на 93 г. чакала цели два дни полицаите да й върнат парите, с които уж участвала в тяхна акция. Доверчивата старица дала 7 500 лв. още в понеделник, а във вторник се осмелила да съобщи в шуменската полиция, че си очаква парите от тях. Така криминалисти разбрали, че имат поредна жертва на телефонни измамници по стандартната схема.

На жената били дадени инструкции по телефона да постави всичките си пари в найлонова торбичка, да я постави на входната врата на жилището си и да се прибере, докато униформените извършват ареста.

Около три часа пък били нужни на измамниците във вторник следобяд да накарат 80-годишна шуменка да им повярва. Непознат мъж първо се представил за прокурор по телефона и я помолил да съдейства за залавяне на измамници. С идеята, че помага на полиция и магистрати жената поставила според инструкциите в торбичка 170 лева и около 20 грама златни накити. Закачила я на входната врата, а малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.

46 измами са станали в Шуменско от началото на годината. Повече от половината са телефонните, съобщават от полицията. За съжаление разкриваемостта им е едва 25% и се стига най-вече до мулетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право