Измамиха и 45-годишна жена, заплашвали нея и близките й

Снимка: Архив

И 45-годишна жена от Търговище стана жертва на телефонните измамници, които „обогатили” схемата си с изключително агресивни заплахи, които стресирали хората и те бързали да се отърват от разговорите с тях, като дават пари, разчитайки че после полицията ще им ги върне. Този път печалбата на мошениците е 4 500 лв.

Жената била сюрпризирана в четвъртък в 11 часа от телефонно обаждане у дома. Първо „полицаи” я предупредили, че тече акция и ще има обаждане от престъпниците, които ще са груби, но тя да не се плаши. Бързо да им предаде парите и да не се притеснява, защото районът е заварден от цивилни полицаи, които ще арестуват наглеците и ще й върнат парите. За да няма проблеми, бързичко да събере всички пари у дома и да ги даде. Уверили я, че колкото повече са банкнотите, толкова по-тежко ще си платят и престъпниците. И наистина след минути се обадили и те. Засипали жената  със заплахи за живота на близките й. Убедили я, че говорят и с мъжа й. Стресирана, тя дала номера на мобилния си телефон си, за да ги увери, че ще съдейства. Вярвала, че полицията е наоколо и бързала да приключи разговорите с бандитите.

По-късно през деня, след като обикаляла терасите в ужас и чакала екшън на улицата, се чула с роднини и станало ясно, че няма операция на полицията, а на измамниците.

От дирекцията в Търговище коментираха, че жертвата е работеща жена и знаела за измамите, но била вкарана в такъв „театър”, че и тя попаднала в капана на престъпниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право