Измамници намесват името на адвокат Марковски

Телефонни измамници насочиха атаките си към собственици на фирми и Агенции за преводи и легализация на документи в Шумен, използват и името на известния столичен адвокат Марковски. Това съобщават от местната полиция и уточняват, че в схемата се намесват още полицейски началници и общински кметове.

Измамниците звънят от скрити номера на фирмените телефони, публикувани в обявления. Първо се представят като директор на полицейско управление или кмет на населено място. Питат дали фирмата ще окаже съдействие на известен адвокат за превод. След положителен отговор следва второ обаждане от името на „адвокат Марковски“.

Непознатият обяснява, че в ареста на съответното полицейско управление има задържан чужденец и им трябва преводач, за да го освободят. Канят преводача в полицията. Следва ново обаждане, в което молят по пътя към районното да се преведат 50 до 100 евро, чрез фирма за парични преводи на човек от сръбски произход.

Към момента атакуваните шуменски фирми не са превели парични суми, но са получили заплахи към тях и семействата им. "Отново напомняме на хората да не се подвеждат и да не се доверяват на непознати по телефона, особено ако обажданията са свързани с искане на парична сума. Ако получите подобно обаждане е сигурен белег, че се опитват да ви въведат в измамна схема", съобщават криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България