Измамници обраха баба при трети опит

Снимка: Архив

С пендара и 800 лв. жената участвала в "полицейска операция"

Шуменка на 79 г. стана жертва на телефонни измамници, които я атакуваха три пъти и на финала успяха да я заблудят. Жената хвърлила от 4-ия етаж на блока си златна пендара 9 гр. и 800 лв. Помислила, че помага на полицаи и участва в операция по залавяне на мошениците.

"Кримисериалът" се разиграл в понеделник, когато Шумен за пореден път беше под атаката на телефонни мошеници и за половин час десет души потърсиха съдействие от полицията.

Измамената жена знаела схемите и когато към 13,30 часа на домашния й телефон се обадил мъж и поискал 30 000 лв. за лечение на близък, тя го отрязала. Нахокала го, че лъже. Последвало второ обаждане. Измамниците минали в настъпление и я заплашили, че ако не даде пари, ще й потрошат краката.

Тя се изплашила и тогава дошло и спасителното трето обаждане - "комисар Георги Георгиев от полицията" съобщил, че са засекли лъжите и заплахата. Жената била помолена да съдейства, за да заловят измамната група. Дадени й били указания да хвърли през терасата в плик всички пари и ценности, каквито има. Дори за да се увери, че е част от работата на полицията, й казали да се обади на телефон 144. Разбира се отсреща в слушалката пак били мошениците, бабата повярвала и изпълнила разпорежданията. По-късно установила, че е измамена и подала сигнал на истинската полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право