Изненадаха с премии джудистите

Елитните ни джудисти бяха изненадани с премии на обща стойност 13 000 лв. от новото ръководство на федерацията, което бе избрано през септември, а от 12 октомври вече има съдебна регистрация.

Сребърният медалист от Евро 2018 Янислав Герчев получи 8000 лева, а Ивайло Иванов взе 1000 лв. за седмото място на силния турнир в Абу Даби. Треньорът Атанас Герчев пък бе награден с 4000 лв.

„Сумите са собствени средства и са събрани от целия управителен съвет“, обяви Румен Стоилов, президент на федерацията.

Самите национали признаха, че са приятно изненадани от жеста. С предишната управа и нейния председател Иван Василев-Шони те имали подписани договори за премиране, но от 2014-а не са получили нито лев.

„Досега нямахме национален отбор, амбицирани сме да направим такъв - заяви вицепрезидентът Даме Стойков, който дълги години бе сред елитните ни джудисти в тежка категория, а сега е председател на ОСК „Локомотив“ (София). - Имахме, както ги наричам „секти“ - тук тренираха двама, там един... Бях и в предишния управителен съвет, но 6 месеца преди общото събрание се оттеглих. Защото ние решавахме нещо, а председателят не го изпълняваше. И си тръгнах, като им казах, че ще съм им опозиция.“

Стоилов разкри, че в момента вървят проверки от прокуратурата, икономическа полиция, инспектората на Спортното министерство. „Наследяваме много задължения, още не знаем колко – каза той. - Но се питам: как така председателят е взел личен заем от сметката на федерацията и още не го е върнал, а от европейското пред септември приходите са 71 000 евро, но още не са внесени в касата...“

Националите ни турнир в Хага27-2

Джудистите ни ще завършат сезона с турнир в Хага, като на 14 ноември тръгват Ивайло Иванов (81 кг), Янислав Герчев (60), Валентин Алипиев (60) и Божидар Темелков (66), водени от старши треньора Атанас Герчев. А най-добрата ни състезателка Ивелина Илиева ще мери сили в Ташкент по същото време. Надпреварата за олимпийските квоти вече започна, като най-добрите 18 в ранглистата ще получат визи за Токио 2020. От родната федерация обявиха, ме ще има допълнителни бонуси за елитните ни състезатели – по 600 лв. месечно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт