Треньорска рокада в "Левски"

"Левски" има нов старши треньор. Досегашният наставник Славиша Стоянович си тръгва от "Герена", а това ще се случи най-вероятно във вторник. Именно тогава за Кипър ще тръгне изпълнителният директор Павел Колев в компанията на Георги Дерменджиев. Опитният български специалист ще застане начело на 26-кратните шампиони.

Колев и Стоянович са разговаряли по темата в неделя вечерта. Разговорите ще продължат и на Острова на Афродита. Самият специалист ще може по този начин да поеме Латвия на 1 март, каквато е и уговорката му с федерацията на прибалтийстата страна. В щаба на Дерменджиев със сигурност ще останат Асен Букарев, настоящ помощник треньор на столичния тим, както и Димитър Иванков, завърнал се през зимата в клуба.

За поседно Дерменджиев бе начело на казахстанския "Ордабаси", но заради финансови проблеми си тръгна от клуба през 2018 година. У нас той изведе "Лудогорец" до три шампионски титли, вкара "орлите" на два пъти в групите на Шампионска лига, където взе и първи български успех - 1:0 над "Базел" в София.

Неофициалният дебют на Дерменджиев начело на "Левски" ще бъде този петък в контролата с китайския "Хенан", част от подготовката за пролетния дял на шампионата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ