Изоставено във Великобритания 8-месечно българче беше върнато у нас

Снимка: Архив

8-месечно бебе, изоставено от българска гражданка във Великобритания, беше посрещнато на летище "София" от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова. Сигнал за детето е получен в посолството ни в Лондон през март.

В посрещането на аерогарата са се включили представители на дирекция "Социално подпомагане" и приемната майка. Бебето е било придружавано от служители на британските социални служби, които са проследявали грижите за него до пристигането му в София.

Със себе си те носели играчките на детето, храната, с която е свикнало, както и книга, в която е описано здравословното му състояние и направените имунизации.

Приемната майка е получила като подарък от социалните работници и детската количка на момиченцето. В рамките на работата на Агенцията за закрила на детето по случая е установено, че биологичната му майка и нейните близки не желаят да се грижат за него, информира БНР. Затова първоначално то е настанено в приемно семейство на територията на Великобритания.

След решение на компетентния съд там, бебето се завръща в България и за него е предприета мярка за закрила "настаняване в приемно семейство". Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България