Изоставиха бебе в близост до детска градина в Пловдив

Бебе беше изоставено в близост до детска градина "Зора" в Пловдив, в която има и яслена група. Сигналът за оставено без надзор бебе на паркинг на ул. “Д-р Никола Ковачев” е получен на телефон 112 в 13.50 часа вчера. Детето било намерено между два автомобила, а до него имало шише с мляко.

На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ РУ и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, което е на видима възраст 5-6 месеца. То е настанено в Клиника по педиатрия при УМБАЛ “Св. Георги”. Уведомени са представители на отдел “Закрила на детето”. Полицейските служители са извършили оглед на мястото, разпитани са свидетели. Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив, продължават действията за установяване на самоличността на бебето и издирване на неговите родители или близки. Образувано е досъдебно производство.

Момченцето е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар.

На тел. 032/932-002 в дежурната част на Второ РУ – Пловдив се приемат сигнали от хората, които могат да съдействат на полицията по случая.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право