Изпечена мошеничка с пет присъди отмъкна 6441 лева от поредна жертва

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу жена за извършена дръзка измама.

Обвинението срещу А.Т. е за това, че в периода от началото на тази година до 28 май във великотърновското село Ресен заблудила Е. Т., че трябва да изпраща средства, необходими за заплащане на такси и разноски по водене на гражданско дело в Районен съд Русе за признаване собствеността и последваща продажба на 117 дка наследствени земи в землището на община Две могили. Имотите са собственост на други лица и така извършителката причинила имотна вреда в общ размер на 6441 лева, като извършила измамата повторно.

Обвиняемата се занимава с посредничество при покупко-продажби на земеделски земи, като за периода 2000 -2007 година е осъждана пет пъти за измами при сделки с ниви.

В края на 2017 г. с посредничество на обвиняемата била финализирана сделка за покупко-продажба на нива 25 дка, след която наследниците затвърдили доверие си към А.Т., че е веща в наследническите отношения и посредничеството при продажба на земя. Докато подготвяла сделката, обвиняемата се запознала с всички документи относно наследническите им дялове, притежаваните земи и делби.

Със завиден усет преценила наследниците, убеждението им, че наследодателят им бил много имотен човек, липсата на представа за процедурите във връзка със собствеността и продажбата на недвижими имоти, отношенията между тях и възможността да ги убеди с представяне на неверни факти – че притежават по наследство още 117 дка земеделски земи, за да ги мотивира да й изпращат пари за разноски по водене на дело за признаването им за собственици и продажбата им. От всички петнадесет наследници избрала трима, между които била пострадалата Е.Т. Вярвайки на обвиняемата, Е.Т. започнала да и изпраща пари, искани във връзка с действията по придобиване на наследствената земя, докато накрая пострадалата не се усъмнила, че е измамена и се свързала с адвокат.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право