Изписаха от болница пребитият Георги Кадиев от Смолян

Пребитият Георги Кадиев от Смолян вече е изписан от болницата. „Състоянието му е значително по-добро, възстановява се и го изписват от болницата в Пловдив ", съобщи братът на пострадалия 27–годишен мъж, предаде БТВ.

По време на престоя си в лечебното заведение Георги претърпя операция на главата, която бе животоспасяваща и чрез нея лекарите премахнаха образувал се хематом. В бъдеще предстоят още две хирургически интервенции, като те ще бъдат за справяне с проблемите на челюстта и на едното ухо.

Георги беше пребит с дървени пръти от двама мъже на 21 и 23 г. от ромски произход на 6 юли в смолянския квартал „Устово”. Повод за сбиването станала сцена, при която мъжете от Хасковско се опитали да спънат момиче от квартала. Георги защитил девойката и нанесъл няколко юмручни удара на мъжете. Двамата се върнали по-късно с тояги.

Побойниците бяха задържани и срещу тях е образувано бързо производство. В момента са под домашен арест. Нападателите са в Смолян за обучение в един от заводите в града. Срещу двамата е повдигнато обвинение за хулиганство с особена дързост и нанасяне на средна телесна повреда.

Заради инцидента в града имаше поредица от протести.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право