Изписват Зума от болницата през следващата седмица

Футболната легенда и почетен президент на "Локомотив" (Пд) Христо Бонев-Зума ще бъде изписан още през следващата седмица от клиниката по кардиохирургия в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив и освободен за домашно лечение, съобщи за "Труд" Татяна Белева, пресаташето на най-голямото здравно заведение в града под тепетата.

Състоянието на Зума е стабилно и се подобрява, но все още е рано за дългосрочни прогнози. Според лекарите вече няма опасност за живота на Христо Бонев след тежката 5-часова сърдечно-съдова операция в неделя, извършена от проф. д-р Генчо Начев, при която му бяха поставени 2 байпаса.

Екипът в клиниката по кардиохирургия с шеф доц. д-р Златин Въжев започва от вторник процедури по раздвижване на ВИП-пациента, който в четвъртък ще мине контролен преглед при проф. Начев. Най-вероятно планираното за 3 февруари в Гранд-хотел "Пловдив" честване на 70-годишния юбилей на Христо Бонев няма да се състои, тъй като то е свързано с много емоции, които според лекарите във възстановителния период след тежък масивен инфаркт не са препоръчителни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ