Изплащат заплатите на лекарите и персонала във врачанската болница

На медицински съвет в МБАЛ "Христо Ботев" обещаха

80% от заплатите за август на лекарите и целия медицински персонал във врачанската болница ще бъдат изплатени в началото на следващата седмица, а до края на този месец - останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември. Това е било съобщено днес по време на медицински съвет в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, съобщи Дарик.

По време на съвета е станало ясно също, че в здравното заведение са доставени всички необходими медикаменти и консумативи, като количествата им са достатъчни за повече от 30 дни.

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг. Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите.

Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.-министър Лидия Нейчева вече са изпълнени. Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.

"Ръководството на МБАЛ "Христо Ботев"-Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране", коментират от здравното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България