Изправят на съд домашен насилник, убил от бой жена си

41-годишният Борислав Николов, който в края на февруари бе задържан за убийството на съпругата си Кремена, е предаден на съд, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура. Бившият моряк и служител в златарско ателие е обвинен, че е затрил жена си с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Серия от прояви на домашно насилие са довели до фаталния побой на 24 февруари 2019 г., посочват от прокуратурата.

Борислав системно налагал съпругата си, като за първи път й посегнал дни след сватбата им през ноември 2013 г. Пред приятелки тя разкрила, че мъжът й се дразнел, че тя е по-умна. Кремена подавала жалби в полицията. За брачните й проблеми знаели и родителите й. Баща й дори настоял всяка сутрин да се чуват, за да е сигурен, че е жива. След 5 г. години разправии, семейството решило да се раздели. Бракоразводното дело било насрочено на 26 февруари.

Два дни по-рано Борислав се върнал в семейната квартира, за да говори с жена си за развода и да си прибере някои вещи. Пристигнал към 17 ч, а два часа по-късно разговорът прераснал в лют скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена, налагал я с юмруци, блъскал главата й в стените и започнал да я души. Писъците на 40-годишната жена били чути от хазяите. Около 20,20 ч с подути очи и окървавена уста тя успяла да избяга от апартамента и им позвънила с молба да викнат полиция. Те обаче я посъветвали да отиде в близкото Първо РУ. След като отказала, хазяинът й предупредил домашният насилник да спре скандала. Тогава Борислав повикал майка си и с нейна помощ изнесъл от квартирата телевизор, лаптоп и личните си вещи. След като си заминали, Кремена заключила входната метална врата и спуснала резето. По обед на другия ден майка й отишла в апартамента, тъй като никой не отговарял на телефонните й обаждания. След като дъщеря й не отворила, подала сигнал в полицията. Униформени открили безжизненото тяло на Кремена в една от стаите, а целият апартамент бил в безпорядък. Аутопсията установила, че 40-годишната жена е издъхнала призори на 25 февруари след дълга агония.

Масивен вътрешен кръвоизлив, причинен от ударите в лицето и главата, притиснал мозъка й и довел до фаталния край. По шията, пояса, краката и ръцете на Кремена съдебните медици открили още травми от побоя. Убиецът е съзнавал какво върши, въпреки че е употребил малко алкохол преди престъплението, се посочва в обвинителния акт.

Според прокуратурата единственото смекчаващо вината обстоятелство е чистото съдебно минало на Борислав. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. До началото на процеса мъжът ще остане зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право