Изправят на съд криминално проявен, убил с тесла пастир

Снимка: Архив

Обвиняемият е с мярка „задържане под стража”

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на зверско убийство в с. Хотница.

Обвинението срещу В.А. е за това, че на 14 октомври миналата година причинил смъртта на Ж. А. /70 г./. Старецът издъхнал в следствие на нанесени на 4 октомври тежки травми. Пребитият пастир бил открит в стопански двор. Нанесени му били не по-малко от три силни удара с тесла по главата. Убийството представлява опасен рецидив и е извършено с особена жестокост.

Извършителят отнел и 505 лева и радиоприемник на обща стойност 519 лева от Ж. А.

Обвиняемият е многократно осъждан и по искане на Окръжна прокуратура –Велико Търново е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ж.А. работел във фермата на И. Г. в с. Хотница, като периодично напускал и се завръщал. Познавал се с пострадалия, който също работел във фермата като пастир. В злополучния ден пристигнал отново във фермата. Вечерта, след като приключили с дневната си работа във фермата, двамата се прибрали в стаята, вечеряли и пили ракия. Пострадалият казал, че вече е изморен и трябва да си лягат, но обвиняемият продължил да слуша музика, да пие и да се храни. Когато пострадалият отново му направил забележка да спира музиката и да си ляга, и че ще каже на собственика какво прави, обвиняемият се ядосал, взел тесла и нанесъл с нея няколко удара в главата на пострадалия. Обвиняемият видял, че по главата на Ж.А. има кръв и, че не се движи. Взел парите и радиото му, прибрал си багажа в сака и излязъл от стаята, като се обадил на такси да дойде да го вземе и откара до град Габрово.

На следващия ден, собственикът на фермата намерил Ж. А. и подал сигнал на тел. 112., като пострадалият бил откаран в болница, където 10 дни по-късно починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право