Изправят на съд мъж, крал вода

Мъж, ползвал вода, без да плаща, отива на съд. Обвинението срещу Мехмед М. е за това, че през периода от 30 август тази година в село Асеновци, община Левски, в дворно място на жилищен дом, посредством подвързване във водомерен възел към изходящ щранг и спирателен кран с мека връзка е отвел питейна вода от водопроводната шахта на улицата до дома си.

Така Мехмед М. осъществил неправомерно присъединяване съм водоснабдителната мрежа, собственост на ВиК ЕООД в Плевен, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода в имота си.

През 2013г. обвиняемият закупил имот в Асеновци. Поради неизплащане в срок на дължимите суми за питейна и канална вода, със Заповед от 22 януари 2015 г. било прекъснато водозахранването на абоната и бил съставен протокол за преустановяване на ВиК услуги в имота.

Поради необходимостта от ползването на вода, обвиняемият решил сам да се присъедини към водоснабдителната система, като демонтирал тапата и пломбата, поставени от служители на ВиК и чрез поставяне на маркуч извършил присъединяването.

На 25 ноември 2016 г., служители на РУ МВР-Левски извършили проверка във връзка с получена оперативна информация за лица, които са с прекъснато водозахранване от ВиК, поради неизплатени задължения, при която установили и неправомерното присъединяване.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право