Изправят на съд мъж, мамил търговци при смяна на банкноти

Снимка: Pixabay

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд 52-годишeн бургазлия, мамил търговци при смяна на банкноти.

Обвинението срещу Хакъ Ч. е за това, че за периода от 13 октомври 2016 г. до 31 януари тази година въвел в заблуждение различни търговци при обмяна на банкноти с номинал 2 и 5 лв. с банкноти с по-голям номинал и с това им причинил вреда в общ размер на 887 лв., представляваща разликата между получената и предадената сума, като:

Така измамил касиер, с което причинил на дружеството  имотна вреда в размер на 287 лв. „Ужилил” и продавач-консултант и супервайзор в  книжарница, с което причинил на Издателска къща имотна вреда в размер на 300 лв. Подвел и друг търговец и измъкнал от него 300 лева.

Обвиняемият е осъждан със 17 влезли в сила присъди за извършени различни престъпления -основно измами.  На 13 октомври миналата година Хакъ Ч. решил да си набави лесни пари. Измамите извършвал по идентичен начин.

При влизане в  търговските обекти, първо давал на касиера или на продавача 5 лева, като  казал, че това е за почерпка  и заради услуга, която ще му извършат, като му уедрят 600 лева от по два и от по пет лева, която бил спечелил в казино. В пачката обвиняемият поставял две банкноти по-малко. След като продавачът преброи парите и установи липсата, обвиняемият вземал отново пачката за да я провери, започнал бързо да брои, като в този процес ловко прибирал част от банкнотите. След „проверката“ връщал пачката, като  допълвал  с две банкноти.  Измаменото лице убедено, че получава банкноти в размер на уговорената сума му предоставяло банкноти с по-голям номинал в същия размер.

По искане на прокуратурата Хакъ  Ч. е  с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България