Изправят на съд пастир, затрил с брадва колегата си

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишен мъж за извършено убийство. Обвинението срещу Пламен Т. е за това, че на 19 май тази година за времето между 21 и 22 часа в местността Драгойца в землището на гр. Ябланица в къща, посякъл с брадва по главата свой колега. Така извършителят умишлено умъртвил Боян А. на 41 години.

Обвиняемият работел като гледач на овце и крави в частна ферма. Стопаните ползвали и услугите на убития Боян А., когато имало повече работа при отглеждане и обслужване на стадата. Боян и Пламен се познавали по повод съвместната им работа на животновъдния обект. Боян А. дължал пари на собственика и бил ангажиран да изработи електрически пастир за охраняване на животните във фермата.

В злополучната вечер на обекта останали двамата чобани и започнали да пият алкохол. След като се почерпили порядъчно Боян казал, че е гладен. Обвиняемият взел яйца и ги изпържил. По време на храненето Боян започнал да мляска шумно и да плюе по пода в стаята. Поведението му ядосало обвиняемия. Когато Боян тръгнал към стаята си, Пламен Т. грабнал брадва, която стояла под леглото му и нанесъл удар с режещата част в тила му. След удара пострадалият паднал на пода. Обвиняемият оставил брадвата под леглото, където обичайно я държал и се обадил по мобилния си телефон на съсед, като казал: „Ела да видиш какво става тук”.

По искане на прокуратурата на Пламен Т. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право