Изправят на съд шофьор на претоварен камион, премазал човек

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на един човек.

Обвинението срещу Митко М. е за това, че на 30 ноември 2015 г. около 17,50 часа на полски път в землището на ловешкото село Български извор управлявал товарен автомобил „ГАЗ 66”. Камионът превозвал товар над 5000 кг, при допустимо максимално натоварване от 3570 кг. Освен това возилото било със силно износени и без протектор задни гуми, в следствие на което по непредпазливост причинил смъртта на возещият се в каросерията Ангел П. на 41 г.

В злополучния ден Митко М. бил помолен от негов приятел да отидат с товарния автомобил на обвиняемия до ливада в местността “Кирчевото“, за да превозят борови трупи, които били подходящи за строителен материал. Със себе си взели за помагач Ангел П. Тримата успели да натоварят трупите на камиона и тръгнали обратно, като обвиняемият бил зад волана.При него в кабината седнал Руси Р., а Ангел П. се возел отзад върху товарната платформа. Камионът се движел в коловоз и внезапно задната му част се занесла и пропаднала от пътя, след което се преобърнал и останал нагоре с колелата. Обвиняемият и Руси Р. успели да излязат от кабината, но Ангел П. бил затиснат и премазан от трупите като издъхнал на място.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право