Изправят пред Темида мъж, убил свой приятел след запой

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен мъж, извършил убийство. Обвинението срещу Камен К. е за това, че на 21 октомври миналата година в коридор на приземен етаж на къща на ул.“Ст. Караджа“ №73 в Габрово , умишлено умъртвил Иван И. на 54 години, чрез нанасяне на удари с юмрук и ритници. Всички удари са били в областта на главата и са му причинили тежки наранявания, довели до настъпване на смърт му.

Обвиняемият и аверът му се познавали, били в добри взаимоотношения и почти ежедневно се виждали. В злополучния ден Иван И. бил с приятел от обяд в заведение в района на централен пазар и консумирали алкохол. По – късно към тях се присъединили и други познати заедно с обвиняемият. Около 16,30 часа всички си тръгнали, а пострадалият останал в заведението, обадил се на дъщерите си, които дошли в заведение при него. След 23,00 часа Иван И. напуснал заведението, като в поведението си бил повлиян от употребения алкохол – не пазел равновесие, спънал се, паднал, но бил адекватен и поддържал свързан смислово разговор.

С такси отишъл до къщата на познатите си и влязъл в стаята на приземния етаж при обвиняемия. Последният сложил в чиния сготвено от него ядене и дал на Иван И. Докато двамата вечеряли, възникнал разговор, прераснал в конфликт, за взети от Иван пари. Обвиняемият казал на Иван И., че е „крадец“, а той от своя страна нарекъл обвиняемия „боклук“, изплюл се в дадената му чиния за вечеря, ритнал обвиняемия в крака, станал и излязъл от стаята. Тогава обвиняемият го настигнал в коридора, нанесъл му удар в лицето и след като паднал, продължил да му нанася удари с ритници с крака, в областта на главата, като през това време Иван не се отбранявал, не отправял реплики, не издавал никакви звуци. Обвиняемият сам преустановил действията си и се прибрал в стаята си.

Останалите живеещи в къщата се събудили от шума, видели в коридора лежащия мъж, който не реагирал и подали сигнал на тел.112. Съдебно - медицинската експертиза констатирала като причина за смъртта механична асфикция вследствие на запушване на дихателните пътища от корена на езика и бързо настъпила смърт в разстояние на няколко минути. По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право