Изправят трима на съд за телесна повреда на полицай

Трима мъже отиват на съд за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Извършителите застават пред Темида по обвинение на Районната прокуратура в Плевен.

Обвинението срещу Кръстьо К. и Теодор Г. е за това, че на 11 август тази година в Плевен, в съучастие, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Деянието е съпроводено със съпротива срещу полицейски служители при Второ РУ на МВР в Плевен, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред .

Техният съучастник Искрен В. пък ще отговаря за навяхване на лакътна става на единият от униформените.

В злополучната вечер Искрен И. и Теодор Г., които са баща и син организирали празненство в дома си, като сред гостите бил и Кръстьо К. Извикали оркестър, който свирел и забавлявал компанията, а поводът за празненството било връщането на свидетелството за управление на МПС на Искрен И., което било отнето за срок от една година заради употреба на алкохол. Компанията и оркестърът била много шумни.

Около 22.10 часа, по подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина, на място бил изпратен полицейски патрул. Кръстьо К. в и Теодор Г. започнали да се държат нагло и арогантно с пристигналите полицаи, крещели, отправяли обиди и се нахвърлили върху полицаите, а Кръстъо К. извадил нож. За да ги усмирят се наложило да им поставят белезници. В този момент дошъл и Искрен И., който хванал единият полицай за китката на лявата лъка и силно я издърпал, като му усукал ръката. На мястото на инцидента пристигнал и вторият полицейски екип, за да окаже съдействие по усмиряване на мъжете и откарването им в полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право