Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

Драмата в нашата група 3 на Лига С от турнира за Лигата на нациите е пълна. България изпусна Кипър при визитата в Никозия. Двубоят завърши 1:1 и въпреки че "лъвовете" на Петър Хубчев стигнаха до точката едва в 89-ата минута, трябва да съжаляват повече за крайния резултат. В другия мач Словения и Норвегия също не излъчиха победител - 1:1. По този начин класирането остава без промяна - тимът на Ларс Лагербак е лидер с 10 точки, колкото има отбора на Хубчев. Но всичко ще се реши в понеделник. Тогава "трикольорите" приемат Словения, а скандинавците гостуват на Острова на Афродита. Преди тези срещи "викингите" са с предимство от само един гол пред "лъвовете". Балансът в двата мача също е равен, след като България и Норвегия си размениха по една победа с 1:0.

В Никозия Захариу откри резултата в 24-ата минута, след като се откъсна зад гърба на отбраната в "червено". Резервата Николай Димитров пък изравни в самия край на двубоя след попадение от дузпа. А стражът на домакините Панаи се превърна в герой за Кипър, след като спаси куп положения, повечето от които след почивката. Под другата рамка пък бе Георги Петков. Капитанът на "Славия" влезе в историята като най-възрастният футболист, играл за "лъвовете".

През първата част Божидар Краев имаше отлична възможност да изравни в 37-ата минута, след като бе намерен непокрит в наказателното поле, но ударът му бе париран от вездесъщия страж на "Омония" (Никозия). Малко след това и Ивелин Попов имаше възможност да изравни, но и неговият изстрел бе париран.

След почивката Хубчев хвърли в игра Николай Димитров и Спас Делев, а "червените" вдигнаха чувствително оборотите. Бомбен удар на Тодор Неделев бе избит с мъка от Панаи. Последва и изстрел с глава на Николай Бодуров, но по чудо вратарят на домакините изби в последния момент. Претенции на Ивелин Попов и Спас Делев пък не бяха уважени от арбитъра Ал Хаким от Швеция.

В 89-ата минута съдията все пак посочи бялата точка в полза на България след нарушение на Лаифис срещу Попов. Зад топката застана Хичо, чийто гол бе първи с екипа на "трикольорите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ