Изпълкомът насрочва конгрес на 28 ноември

Изпълкомът на БФС ще се събере на 28 ноември и тогава ще насрочи дата за извънреден конгрес. Тя ще бъде на 7 февруари или 5 юни. Заседанието ще бъде водено от временния президент Михаил Касабов.

На съвсем различно мнение е Йордан Лечков. Легендарният халф обяви, че в момента той е легитимният бос. И че конгрес може да бъде свикан само с подписка от една трета от клубовете, които са членове на БФС. Уставът обаче показва, че вариантите са два и изпълкомът е първи от тях.

По време на загубата с 0:1 от Парагвай в контрола Лечков не седна до Касабов и спортния министър Красен Кралев. Обясни, че всеки път си има едно единствено място. „Отношенията ми с колегите са прекрасни – каза първият вицепрезидент. - Не съм изолиран. Аз спазвам законите. Някои решения в БФС взимам аз. За подписите на други не отговарям.“

Лечков пусна жалба до Софийския градски съд да бъде обявен за президент на централата. Но при всички свои изказвания избягва въпроса защо на пресконференцията на последния изпълком седеше до Касабов и нямаше претенции.

Подалият оставка Борислав Михайлов ще претърпи операция на коляното. Заради ангажиментите си в БФС бившият капитан на националния отбор отлагал интервенцията, належаща заради стара контузия. Михайлов и сега почти всеки ден посещаова базата на националния отбор в Бояна.

Все още никой не е обявил официално желание да се кандидатира за първи на футбола на извънредния конгрес догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ