Изпълнителите на „Despacito“ обвиниха венецуелския президент Мадуро, че използва песента им с политически цели

Пуерториканците Луис Фонси и Деди Янки успяха да пробият в Щатите благодарение на Джъстин Бийбър.

Изпълнителите на световноизвестния хит „Despacito“ обвиниха президента на Венецуела Николас Мадуро, че използва песента им за политически цели, съобщи Би Би Си.

Мадуро представи променена версия на хита по време на своето седмично телевизионно шоу в неделя. Преработеният текст промотира неговите планове за спорното ново Събрание на гражданите, което ще бъде избрано в неделя и чиято задача ще бъде промяна на конституцията на страната. Във видеото се вижда президентът, който пляска и публика, която танцува.

„Призивът ни към Учредителното събрание е само за обединение на страната ... Бавничко“, е част от променения текст на песента.

Пуерториканските звезди Луис Фонси и Деди Янки изразиха възмущението си към венецуелския президент в социалните мрежи.

„В нито един момент не съм молен и не съм разрешавал да се използва или променя текстът на Despacito и в него да се влага политически смисъл. Още по-малко в момента, когато ситуацията във Венецуела е плачевна, в страната, която толкова много обичам“, написа Луис Фонси.

„Музиката ми е за всички тези, които искат да я слушат и да й се наслаждават, а не е за пропаганда, която се опитва да манипулира волята на хората, които плачат за свободата си“, добавя още изпълнителят.

Деди Янки от своя страна публикува в инстаграм снимка на Мадуро, задраскан с голям червен кръст.

https://www.instagram.com/p/BW8MpchAjzl/?taken-by=daddyyankee&hl=en

„Това, което ти направи незаконно като промени текста на песента не може да се сравни с престъпленията, които направи с Венецуела“, пише той.

„Диктаторският ти режим е смешка, не само за братята ни от Венецуела, но и за целия свят“, коментира още рапърът.

По-рано стана ясно, че песента „Despacito“ e забранена в Малайзия, заради еротичният й текст. /В превод „Despacito“ означава „бавничко“, като се има предвид техниката на изпълнителя за прелъстяване./

През последните месеци протестите във Венецуела не стихват, като милиони хора се присъединиха към масовите стачки от миналата седмица. До момента 100 души са загинали при протестите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица