Изпълнители от България обраха овациите на международен конкурс в Чехия

Български участници обраха овациите на международния конкурс "Diamond voices" в Прага, Чехия, съобщи ръководителят на Школата за естрадно пеене към Младежкия дом в Търговище Кремена Кряколова. Нейният възпитаник Иван Гайдаров от Разград спечели трето място във възрастовата група от 17 до 35 години в конкуренция с участници от 12 страни.

Иван, който ще бъде абитуриент догодина, е бил най-младият в групата, съобщи Кряколова. „Той притежава специфичен, рядко срещан глас. Баритонът носи специфично нюанс и това много помага”, допълни тя.

На първи тур Иван изпял „Сбогом моя любов” на Васил Найденов. В следващите два представил популярни поп песни на известни западни изпълнители.

Младият талант учи математика и английски език в гимназия в Разград, но пътува всяка седмица до Търговище, където се подготвя в Школата за естрадно пеене. Свири и на китара. В момента залягал над немския език, тъй като щял да кандидатства в консерваторията във Виена.

България е спечелила приза на конкурса в Чехия в по-малката възрастова група, където Пресияна Димитрова от Русе е била без конкуренция, съобщи още Кряколова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България