Изпълнителят на високоскоростната жп-линия сигнализира за проблем в Стамболийски

Изпълнителят на високоскоростната отсечка по жп-линията София-Пловдив сигнализира за възникнал проблем в град Стамболийски, касаещ поставянето на шумоизолиращата стена в района на квартал "Запад", съобщиха от местната община.

На места стената минава много близо до имотите на хората в известния като "Партизана" квартал и има реална опасност по този начин да се затрудни достъпа им до къщите с автомобил. Сигналът е изпратен чрез писмо до Община Стамболийски, откъдето веднага са инициирани разговори за разрешаване но проблема.

В резултат на това се е стигнало до споразумение с изпълнителя на обекта по проекта на НКЖИ оградата да се премести в северна посока и по този начин да се осигури достатъчно свободен достъп на частните собственици до имотите им. Пространството, което се получава между новото местоположение на шумоизолиращата стена и границата с частните имоти, е от 1 до 3,5 метра, обясни главният инженер на Община Стамболийски инж. Костадин Аврамов. Той е готов да отговори на всички въпроси на собствениците на засегнатите имоти относно изграждането на шумозащитната стена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България