Израелец намерен мъртъв, братя задържани

Двама братя израелци бяха арестувани като заподозрени за убийството на свой 26-годишен сънародник и при опит да изхвърлят трупа му в безлюдна местност. По-късно обаче се оказа, че мъжът най-вероятно е починал от свръхдоза или от фалшив наркотик, а братята на 28 и 29 години нямат вина за смъртта му.

Полицаите били вдигнати по тревога около 18,30 ч в сряда. Горски работници роми се обадили, че в местността Гуцалска вишка на черен път между Самоков и Ихтиман са видели труп на млад мъж с драскотини и кръвонасядания. На 500 метра от него бил спрян и изоставен джип “Мерцедес”. Двамата роми не били преки очевидци на престъпление, но сигналът им помогнал на ченгетата. Те обградили района и в близка гора заловили двама израелци, които били пияни и дрогирани.

Полицаите веднага уведомили за случая посолството на Израел. Изяснено било, че задържаните братя и жертвата са дошли у нас като туристи на 14 февруари. Отседнали в Боровец, където най-вероятно са се сдобили с кокаин и други наркотици.

Днес сутринта полицаи с кучета преминали за повторен оглед из района между селата Шипочене и Гуцал. Следобед след аутопсията се оказа, че израелецът няма смъртоносни рани, а охлузванията по тялото са от влачене. Основната версия е, че е починал от отравяне и след няколко дни ще има резултат от проби, които ще покажат какво е токсичното вещество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право