Израелец разчисти пътя на Григор

Григор Димитров продължи с лекота пътя си към третия кръг на „Уимбълдън“. Българският тенис ас разгроми с 6:3, 6:2, 6:1 Маркос Багдатис (Кипър) за 8-ата си победа в 9 мача между двамата и продължава без загубен сет на „свещената трева“.

Качеството на играта бе най-високо в първия сет, но основната заслуга на това бе на Димитров, който го спечели без да допусне и една непредизвикана грешка. Постепенно българинът намали темпото и вкара в играта си повече атракции за радост на публиката. Превъзходството му беше толкова голямо, че Григор сложи край на втория сет с неволен удар, мислейки, че топката на противника е в аут.

Багдатис нямаше как да се възползва от отпускането на Димитров, тъй като вече бе обезкуражен от огромната разлика в класите. Той пропиля 7 точки за пробив в третия сет, а преди това нямаше нито една. Вдъхновеният Григор пък сложи точка на мача с ефектно воле с плонж.

Малко по-късно дойде още една добра новина за Димитров. Дуди Села спечели тежка битка с 23-ия с схемата Джон Иснър (САЩ) - 6:7, (5), 7:6 (5), 5:7, 7:6 (5), 6:3, с което отстрани гиганта от пътя на българина. 32-годишният израелец е традиционно удобен противник за Григор, който е спечелил и четирите мача помежду им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт