Израелски антитерористи споделят опита си

Ще бъдат обучени наши прокурори и следователи

Главният прокурор Сотир Цацаров и Нейно Превъзходителство извънредният и пълномощен посланик на Държавата Израел у нас Ирит Лилиан откриха семинар “Борба с тероризма”.

Лекторите на семинара са служители от Външно министерство, Министерство на правосъдието, полицията и други структури по сигурността на Израел. Те ще споделят опита си по теми като разследване на терористични актове, превенция на терористични заплахи, противодействие на финансирането на тероризма и др.

Ще бъдат обучени прокурори от Върховна касационна, Специализираната и Апелативната специализирана прокуратури, както и следователи, служители на ДАНС и МВР.

Това е вторият семинар по въпросите на антитероризма, организиран от Прокуратурата на Република България и Посолството на Държавата Израел.

На 18 юли 2012 г. терористи взривиха бомба на летище „Сарафово” край Бургас. Загинаха петима граждани на Израел, български шофьор и един от атентаторите. Терористите бяха разкрити и обявени за издирване, прокуратурата приключи разследването срещу тях и делото вече се гледа в спецсъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България