Израел е готов да удари комплексите С-300 в Сирия

зенитно-ракетни системи С-300

Израел е готов да атакува сирийските комплекси С-300, ако те нанесат удари по израелски обекти. Това е обявил пред журналисти Зеев Елкин, министър по защита на околната среда, министър за Ерусалим и културното наследство на Израел, съпредседател на руско-израелската междуправителствена комисия и депутат в Кнесета от партията „Ликуд“, съобщава РИА Новости.

Министърът определя като голяма грешка разполагането на комплексите С-300 в Сирия и отбелязва , че "при неправилното им използване може да се удари по граждански самолети. Въздушните превози в региона се подлагат на риск ".

"С-300 имат голям радиус на действие и на практика покриват цялата територия на Израел. При желание сирийците могат да се опитат да свалят военни самолети над територията на държавата“, казал той.

По думите на Елкин, като правило, за да реагира при атаки на своята територия или на самолети, Израел "не чака международни указания, а пристъпва към практически действия, до което несъмнено би се стигнало и в подобни случаи ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток