Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа

Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа в отговор на ежедневния ракетен обстрел , на който палестинците подложиха страната, след обявяването на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае официално Ерусалим за столица на Израел , предизвиквало гнева на целия арабски и по-голямата част от мюсюлманския свят, предаде Ройтерс.

Самолети от израелските Военновъздушни сили нанесоха удари по три съоръжения, принадлежащи на групировката „Хамас“, преди изгрев в четвъртък, след поредния ракетен обстрел, осъществен от територията на Ивицата Газа, съобщиха израелските военни.

Според съобщението, самолетите са бомбардирали тренировъчни лагери и оръжейни складове.

Въпреки че няма информация за жертви от разменените удари, израелското ръководство взе решение да затвори ГКПП „Керем Шалом“ по съображения за сигурност. По този начин Израел затваря основния търговски път, по който Ивицата Газа се снабдява с всичко необходимо. Освен това е затворен и ГКПП „Ерец“.

И за двата случая, мерките влизат сила в четвъртък. В съобщението на израелските военни не се споменава за колко време ще бъдат затворени граничните проходи.

От 6 декември, когато Тръмп обяви решението си, до сега, срещу Израел са изстреляни най-малко 15 ракети, като нито една от тях не успя да нанесе щети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят