Изслушват Цацаров в парламента за реекспорта на лекарства

Започна заседанието на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. На него ще бъде изслушан главният прокурор Сотир Цацаров за реекспорта на лекарства.

На заседанието присъстват и представители на НАП, ДАНС, ГДБОП и Агенция „Митници“, както и председателят на Петролната асоциация Валентин Златев и нейният изпълнителен директор Андрей Делчев.

Първата част от заседанието на комисията е закрито за журналисти. В нея е предвидено запознаване на народните представители с информацията за системата БАЦИС и създадени предпоставки за допускане заличаване на акцизни, данъчни документи (в тази част заседанието ще бъде закрито).

В откритата част на заседанието на комисията за борба със сивата икономика депутатите ще бъдат запознати с действията на прокуратурата по отношение на паралелния износ на лекарства.

Предвидени са и отговори на въпроси на народни представители за дейността на прокуратурата по отношение противодействието на контрабандата на рискови и акцизни стоки, както и стоки застрашаващи живота или здравето на хората.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България