Изстрадахме точка в Косово, Хубчев отказа да коментира темата "Левски"

България взе втора точка в своята квалификационна група за Евро 2020. "Лъвовете" на Петър Хубчев буквално устискаха 1:1 като гост на Косово във втория си мач от цикъла. Васил Божиков откри резултата в края на първата част след удар с глава. Попадението на "трикольорите" бе посветено на Ивайло Чочев, контузил се в двубоя с Черна гора (1:1) в петък.  Занели изравни с мощен удар в 60-ата минута, оформяйки крайния резултат.

Домакините обаче могат да съжаляват повече за изпуснатата победа предвид многото положения пред вратата на Николай Михайлов. Стражът на "Левски" се намеси решително на три пъти, веднъж Антон Недялков изчисти пред голлинията, а в началото на втората част Мурики стреля в гредата.

Дебют за България направи младокът Валентин Антов. 18-годишният играч на ЦСКА влезе като резерва на мястото на Георги Костадинов. Селекционерът Петър Хубчев не се поколеба да хвърли в тежкия мач и 17-годишния Мартин Минчев, чиято поява бе втора на ниво мъжки национален отбор.

След двубоя наставникът отказа да отговаря на въпрос за бъдещето му, след като в деня на срещата гръмна новината, че опитният специалист поема "Левски", а мястото му ще бъде заето от Красимир Балъков.

“Потвърждават се нещата, които всички треньори говорят - коментира пред БНТ Хубчев. - Всеки гол, всяка точка са важни. Ние с 2 точки доколкото знам сме на второ място”, допълни той. “Много неща се струпаха този лагер, но не е моментът сега да изпадаме в подробности. Уникално отношение на футболистите. Трябва да подобрим някои неща в чисто футболен план”.

В другия мач от групата Англия разгроми като гост Черна гора с 5:1 и убедително поведе в класирането с 6 точки и голова разлика 10:1. Второто място зае България с 2 точки, по една имат Черна гора и Косово, а последен е тимът на Чехия.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ