Изтеглете безплатното приложение "Европейски път - Монтана"

Уважаеми жители, гости и приятели на Монтана!

Честит празник на всички вас, които живеете, работите и променяте града ни, и на вас - дошлите да споделите радостта ни в Деня на Свети Дух!

Празниците са повод за събиране на роднини, близки и съмишленици, за отдих и веселие. И за равносметка - за направеното досега и делата, които ни предстоят. Нашият край от Родината - вълшебният Северозапад, отдавна и завинаги е влязъл в историята на България, Европа и света с геройството и саможертвата на синовете си в борбите за свобода и независимост, с неукротимия си дух и самобитна култура, вплетени в творчеството на плеяда писатели, художници и музиканти. Но и с постиженията на хората на труда - от стопаните на нивите до работниците в предприятията и отдадените на науката специалисти. Нека използваме мъдро и пълноценно богатствата на тази благословена земя, за да превърнем родния ни край в място за достоен живот и за гордост - съдба, каквато този край на Отечеството заслужава! От всички нас зависи Монтана и регионът ни да бъдат още по-красиви и развити!

Нека да е весел и пъстър празникът ни, и спорни и изпълнени с успехи дните след него!

Честит празник!

С уважение, Росен Белчев,

Областен управител на област Монтана

 

Скъпи съграждани и приятели!

Тази година ние, жителите на Монтана, отбелязваме големия християнски ден на Светия животворящ Дух в средата на месец юни! Празникът ни се движи в календара, сякаш изпълнен с живот и стремежи, които движат и всички нас! Датата на празника ни се променя, но остава здраво свързана с неразделната Света Троица на православната вяра и величието на Великденското Възкресение, както ние сме свързани неразривно с българските традиции, с града си и възхода му.

Нека така, както Светия дух освещава човешките души и тела и вдъхва живот на всички същества, и ние да вложим в делата си старание, упорство и любов и да направим дните си светли и съзидателни, а родния ни край - още по-красив и богат!

Бъдете живи и здрави!

Обичайте Монтана и я градете такава, че да я обичат и децата ни!

Честит празник!

Инж. Иво Иванов -

Председател на Общински съвет - Монтана

 

Безплатното приложение "Европейски път - Монтана" можете да свалите в удобен за четене формат ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони