Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Велико Търново“

Обръщение на кмета Даниел Панов:

Уважаеми великотърновци и гости, скъпи приятели на Старата столица,

С голямо вълнение и искрено щастие Ви поздравявам по случай Празника на Велико Търново, който заедно отбелязваме на 22 март! Днес празнува българският дух, който толкова силно се усеща край крепостните стени на Царевец и Трапезица, в сакралния храм „Свети Четиридесет мъченици”, дори по най-малките улички на старопрестолния град.

22 март е извор на национална гордост, на вдъхновение, на вяра и надежда в доброто бъдеще.

Празникът ни напомня, че от много векове пред България има един път – да бъде силна и независима европейска държава.

Именно от Търновград братята Петър и Асен се опълчват на Византия и възстановяват държавността, утвърдена от храбрия цар Калоян.

А при цар Иван Асен II Второто българско царство се нарежда сред европейските първенци и лидери, а Търново постига най-големия си блясък.

И това става след паметното сражение при Клокотница и великата българска победа, на която е посветен Празникът на Велико Търново.

Гледайки към миналото, пред нас изгряват образите на всички онези търновци – славни българи, чиито дела са им отредили незаличимо място в пантеона на благодетелите на Старата столица.

Какво е общото между всичко това? Отговорът е лесен – благото на Велико Търново и България.

Нека Старата столица, нека бъдещето на децата на нашия град и община бъдат тази кауза, която ще стои над всичко, ще ни обедини, за която ще работим заедно и занапред!

Нека за Велико Търново се говори с добро както в България, така и извън пределите й. Нека учим нашите деца да познават славното ни минало, да обичат Родината и старата й столица.

Благодаря на всички, които работят за славата и величието на Велико Търново.

Честит празник!

 

Безплатното приложение "Европейски път - Павликени" в удобен за четене формат можете да изтеглите ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони