Изтеглете безплатното приложение „Европейски път: Шумен“

image__5485879--5485728Любомир Христов, кмет на Шумен:

Уважаеми съграждани, честит 11 май!

Преди повече от две столетия, през далечната 1813 година в навечерието на църковния празник на светите равноапостоли Кирил и Методий в Шумен е организирано първото гражданско честване на светите братя. И неслучайно шуменци избират 11 май за свой празник. Той е свързан с почитта към делото на славянските първоучители, с традициите на нашия град и с отношението на шуменската общественост към образованието и духовността.

Празникът е не просто повод да отбележим поредната годишнина. Смисълът на този ден е да се обърнем към историята и да отдадем своята почит и уважение към предците ни, които превърнаха Шумен в люлка на българското духовно възраждане.

Да се преклоним пред поколенията честни и трудолюбиви хора, които изградиха нашия прекрасен град, и да продължим тяхното дело. Да предадем на децата си гордостта от миналото, да ги научим да обичат родния дом, училището, приятелите, да обичат Шумен.

И нека всички заедно, независимо от възрастта, професията и общественото си положение, да бъдем полезни на града си.

Благодаря на всички, които подкрепят нашите усилия за промяна и със своята последователност, енергия и упоритост работят за възраждането и възхода на Шумен!

Желая ви здраве, сили и вяра, за да успеем.

Честит празник!

 

Безплатното приложение "Европейски път - Шумен" можете да изтеглите от ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони