Изтеглят от австралийския пазар автомобили на "Фолксваген" заради опасен дефект

Снимка: Архив

Немският автомобилен гигант "Фолксваген" (Volkswagen) ще изтегли спешно от пазара си в Австралия 80 хил. автомобила от марките Audi, Volkswagen и Skoda, произведени между 2008 и 2015 година, заради проблеми с трансмисията с два съединителя (DSG), които биха могили да доведат до "прекъсване на захранването".

DSG (известна като трансмисия с два съединителя или трансмисия с двоен съединител) е автоматизирана трансмисия в автомобили, тясно свързана с ръчната трансмисия.

Според информация на британското издание "Дейли мейл" (Daily Mail) от този проблем са засегнати около 62 000 автомобила на Volkswagen от моделите Golf, Beetle, Polo, Jetta, Passat и Caddy, както и 4500 автомобила на Skoda - Fabia, Rapid, Octavia, Yeti и Superb.

Ще бъдат също така изтеглени от пазара и 14 000 модела Audi A1 (модели от 2011 до 2016 г.), Audi A3 (модели от 2008 до 2016 г.) и Audi TT (модели от 2012 г. до 2016 г.).

Според Volkswagen Australia трансмисиите с двоен съединител (DSG), могат да претърпят "прекъсване на захранването". Компанията заяви, че поради неправилно производство това може да доведе до загуба на налягане на маслото в хидравличната система на скоростната кутия, последвано от прекъсване на захранването, информира БНР.

Това може да доведе до изключване на автомобила, след което той не може да се рестартира, освен ако не бъде прегледан от квалифициран техник на "Фолксваген".

От "Фолксваген" заявиха, че около 23 000 автомобила могат да бъдат засегнати от проблема, но за безопасност производителят иска да провери още 40 000 автомобила.

Изпълнителният директор на Volkswagen Australia Джейсън Брадшоу заяви, че превозните средства трябва да бъдат прегледани физически, за да се установи дали те са дефектни или не.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят