Изхвърлени незаконно животински отпадъци престояха няколко дни край Враца

Огромно количество животински отпадъци са изхвърлени незаконно край Враца.Те са престояли няколко дни на открито, с риск да предизвикат зараза, съобщи БТВ.

Боклуците бяха загробени едва след качването на клип в социалната мрежа. На него се виждат животински кости, пилешки продукти и мухи. Кадрите са заснети между селата Мраморен и Баница от журналиста Георги Александров в петък следобед.

„Предполагам това е във вододайни зони, това е в нивите на хората, колкото и да беше асфалтирано, цялата тая продукция беше протекла, от нея течеше зловонна течност, тя къде отива”, попита журналистът.

„Защо трябва сега да ме притеснявате излишно, не сме го ние изхвърлили, това място е наше, торова площадка и дойдохме, и намерихме изхвърлени боклуци. Всякакви отпадъци, кори от баници, не знам какво, бутчета” каза Васко Василев, собственик на площадката.

Негов багер разчисти терена, след издадено предписание. Мъжът обясни, че фирмата му се занимава с отглеждане на патици край близкото село Мраморен, но не и с преработка на месо.

„Не са наши, тука идваха от Агенцията по храните, от РИОСВ, ние не може да имаме такива отпадъци”, допълни Василев.

И след разчистване на площадката, силната миризма на разложено месо остана. Собственикът предполага, че изхвърлената стока е от голям магазин. Ще бъде глобен обаче, защото е допуснал имотът му да се използва не по предназначение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България