Изходът на Дунав мост 2 задръстен от километрична опашка

Километрична колона от товарни автомобили се е образувала при гланичния пункт "Дунав мост" 2, на изхода от страната в посока към Румъния. За това съобщи тази сутрин пред БНР Тодор Косев, шофьор на ТИР, който чака на опашката от вчера.

"Аз съм тръгнал вчера от Пловдив в 8 ч. сутринта. Дошъл съм... Опашката вчера беше, не знам, 15-20 километра тук съм 15-тина километра преди граничния пункт, местим 200 метра - един час чакаме, местим 200 метра - един час чакаме.... Работният ни ден свърши. Спим на пътя, на пътя буквално, на пътя спим. Правим си паузата там, която е 9 ч. по закон Никой нищо не ни казва заради великденските празници ли, нямам идея, какво се случва. Това е нечувано. Винаги така се случва, а сега вече е върха. Все още съм на Дунав мост 2 на 3 километра преди граничния пункт."

Трафикът постепенно се нормализира, обясни изпълнителният директор на дружеството, което стопанисва съоръжението Любомир Низамов. Според Низамов всички са се струпали да пътуват в първия работен ден и затова има опашка.

"Всички каси работят. Опашката намалява, вече няма да има, но от вчера е така, вече 24 часа. Трябва да погледна бройката на автомобилите, но сигурно са рекордно преминали оттук. До вчера е било почивен ден в цяла Европа, не са се движили товарни автомобили и сега са се събрали всички и са решили да пътуват по едно и също време. Няма как да не се образуват опашки.", обясни още директорът на мегасъоръжението.

Той увери, че автомобилите се обработват много бързо и че на всяка минута минава автомобил. "Всички гранични екипи на граничните работят. Повече от 4 трасета за товарни автомобили, които са открили няма как да се открият.", категоричен е Любомир Низамов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили