Изчезна актрисата Фан Бинбин

Китайската актриса Фан Бинбин, участвала в суперпродукциите "Железният човек" и "Х-мен" и с повече от 62 милиона последователи в родината си, е изчезнала, предаде Ройтерс.

За звездата няма никаква информация от юни, когато се заговори, че е сред разследваните за укриване на данъци в киноиндустрията. Появиха се и предположения, че актрисата може да е задържана.

Драмата се разиграва по време, когато Пекин засилва контрола върху поп културата и иска да накара звездите от киното и музиката да се съобразяват със социалистическите ценности.

Фан Бинбин, която е на 36 години, оглави миналата година класацията на списание "Форбс" за най-богатите китайски знаменитости с приходи от 300 милиона юана (43,78 милиона долара).

Китайски държавен университет миналия месец класира националните звезди по чувството им за отговорност и морал. В него Фан Бинбин е на последно място с нула точки.

Китай отдавна се стреми да контролира творците, като цензурира всичко от филмите до литературата. Разцветът на интернет медиите предизвика нови усилия за прочистване на света на изкуството. Тази политика ограничава и данъчните преференции за творците. Мнозина подкрепят идеята, че те трябва да се съсредоточат върху изкуството си, а не върху това да забогатеят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино