Икар полетя към слънцето в „Арена Армеец“

Интересът към феноменалните артисти се оказа огромен

Последният шанс да видите шоуто е днес

Дълбоко "Аххх" се изтръгна от гърлата на хилядите зрители в столичната зала "Арена Армеец" в петък вечер, когато шеметната фигура на акробата Фернандо Миро се спусна почти от 10 метра височина.

След успеха на спектакъла "Алегрия" през 2013 г. трупата на Цирк дю Солей се върна в България с ново пиршество за сетивата - грандиозното шоу "Варейкай". След първото представление в петък и двата спектакъла в събота от 16,30 и 20 ч столичани и гостите на града имат последен шанс да видят шоуто - в неделя от 13,30 ч. Тази допълнителна дата беше добавена от организаторите от "София мюзик ентърпрайсис", защото интересът към Цирк дю Солей и неговите феноменални артисти се оказа огромен.

Перфектните акробатични изпълнения, прекрасната музика, невероятните костюми (над 600 костюми и аксесоари, ушити само за "Варейкай"), симпатичният измислен език - запазена марка на Цирк дю Солей, романтичната история и на фантастичните създания, обитаващи измисления свят на Варейкай, всичко това зареди с чудесно настроение публиката, която се разотиде като омагьосана от толкова много красота.

Спектакълът пресъздава мита за Икар. Думата „варейкай” означава „където и да е” на езика на циганите. Това е място вдън гори тилилейски, на върха на един вулкан, над което в един прекрасен ден на края на времето от небето се спуска самотен млад мъж (Фернандо Миро в ролята на Икар).

Създател и режисьор на спектакъла е Доминик Шампейн, а уникалните костюми са дело на прочутата дизайнерка Ейко Ишиока, носителка на „Оскар" за култовия филм „Дракула" на Франсис Форд Копола.

 

Най-популярните в света

За 3 десетилетия трупата нараснала 65 пъти

09-11При основаването си през 1984 година Цирк дю Солей започва с едва 20 артисти в състава си. 33 години по-късно трупата вече наброява 4000 души, от които 1300 артисти от 50 държави. Според всички критици и почитатели тя безспорно е най-популярната в света циркова компания. През годините артистите са представили на света над 20 оригинални спектакъла, сред които Michael Jackson ONE, The Beathles LOVE, KOOZA, TOTEM и други.

Цирк дю Солей е зарадвал повече от 160 милиона души в близо 400 града в над 60 държави на всички континенти. Трупата е носител на редица престижни награди, сред които Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d’Or de Montreux.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл