Илиана Раева преди старта на световното първенство в Баку: Доволна съм от това, което показват момичетата

Ден преди старта на световното първенство в Баку, Азербайджан президентът на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, заяви пред БТВ, че представителките ни знаят колко тежко състезание им предстои, но са много добре подготвени. "Аз съм много доволна от това, което показват момичетата - като спокойствие, като кондиция, концентрация. Тук атмосферата е такава, че не им позволява да не мислят за това, че им предстои едно много тежко състезание. Напълно го осъзнават, но мисля, че са достатъчно добре подготвени, за да бъдат спокойни. Ние правим всичко, което трябва да правим, за да бъдат спокойни, концентрирани. Утре започваме!", каза Раева.

"Има и вълнение, има и притеснение. Това е съвсем нормално човешко усещане при такава отговорна ситуация, каквато ще бъде тази на Боряна и Катрин. Но аз смятам, че ще успеем да ги запазим спокойни, да бъдат в добра концентрация и възможно по най-добрия начин да изиграят композициите си", заяви Радева.

"Мисля, че те абсолютно осъзнават силата си. Да се надяваме, че това им помага да имат добро самочувствие и увереност в силите си, а не ги кара да се вълнуват повече и да бъдат притеснени. Какво им е вътре в душите и умовете - само те си знаят, но не позволяват, дори и пред нас, да показват някакво притенснение и страх. Искам да са спокойни, да са уверени в това, че са силни наистина и да покажат една силна игра. Най-важното, за което сме дошли, са тези две квоти. Надявам се да успее", каза още президентът на БФХГ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт