Илон Мъск и Робърт Иджър спират да консултират Тръмп след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата

Снимка: Уикипедия

Главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск и изпълнителният директор на "Уолт Дисни" Робърт Иджър обявиха, че напускат консултативните съвети, в които членуват, поради , предава “Ройтерс“.

Доналд Тръмп заяви, че САЩ напуска Парижкото споразумение за климата - действие противоречящо на всички мнения, като по този начин изпълни едно от обещанията на предизборната си кампания.

По думи на Мъск, който е член на редица консултативни съвети, “изменението на климата е реален проблем“ и “оттегляне от споразумението е лошо както за САЩ, така и за света“. Той допълни, че “е направил каквото може“ в опитите си да промени окончателното решение на президента и прекратява консултантската си дейност.

В публикация в Туитър Иджър написа, че напускането му е “въпрос на принципи“.

В отговор на оставките на Мъск и Иджър Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос спомена в свое изявление, че “Парижкото споразумение за климата всъщност не решава изобщо въпроса за климата и се отнася до американски активи, които отиват в чужди държави, като всеки, който вниква в споразумението ясно вижда това“.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка