Има билети за мача на сезона

Уникално – все още има свободни билети за мача на сезона във Висшата лига. На 3 януари „Манчестър Сити“ приема „Ливърпул“, а членовете на „гражданите“ могат да купуват до четири места за дуела на върха. Дербито е в третия ден от новогодишния кръг, който започва навръх 1 януари.

Ливърпул“ има седем точки аванс пред „Сити“. А Футболната асоциация отказа да накаже Мохамед Салах. Египтянинът бе обвинен в симулация за дузпа, от която сам вкара при 4:0 срещу „Нюкасъл“. Ако бе признат за виновен, Салах трябваше да изгори за два двубоя. А те са срещу „Арсенал“ и „Сити“. От този сезон в Англия дисциплинарната комисия наказва строго за симулации, а в случая със Салах имаше контакт, макар и минимален. Юрген Клоп е забранил в съблекалнята на „Анфийлд“ да се говори за титла. Тя може да е първа за „Ливърпул“ от 1990 година.

Статистиката показва, че всеки отбор в ерата на Висшата лига, който е преполовил сезона без загуба печели титлата. Това са правили „Арсенал“ (2003 г.), „Манчестър Юнайтед“ (2010 г.) и „Манчестър Сити“ (2016 г.). Сега „Ливърпул“ е единственият непобеден на Острова.

В голям проблем се забърка Унай Емери, треньорът на „Арсенал“. Испанецът изрита бутилка, която удари фен на „Брайтън“ при 1:1. Веднага Емери отиде и подаде ръка на запалянкото в знак на извинение.

Еден Азар вкара двата гола за „Челси“, с които „сините“ спечелиха с 2:1 като гост на „Уотфорд“. Веднага след мача извезе новината, че „Реал“ е готов да даде Иско и Матео Ковачич за белгийския ас. Хърватинът и в момента играе за „Челси“, но под наем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят