Именит треньор сменя Богомилова

Димитър Бобев е новият генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, реши отчетно-изборното общо събрание на централата. Той заменя на поста олимпийската шампионка Таня Богомилова, която за 16 години работа успя в много труден период като цяло за БГ спорта да върне родното плуване на пътя на успеха. Точно толкова време Бобев бе начело на националния отбор на Хърватия като под негово ръководство плувците на страната спечелиха над 30 медала от световни и европейски първенства и олимпийски игри.

Президент остава Георги Аврамчев, като новият управленски дует бе избран с пълно единодушие от 96 клуба, участвали в събранието.

„В никакъв случай няма да има крайни мерки и промени, защото в момента е средата на сезона и на олимпийския цикъл – заяви Бобев пред Bgswim. - При всички положения трябва да сме единни и да вървим в една посока. Не трябва да има разногласия между треньорите.“

Аврамчев пък обяви, че сините спортове ще разчитат основно на 5 олимпийски центъра – в София, Пловдив, Бургас, Варна и Сандански.

„Трябва просто да ги усъвършенстваме и да заложим на тях, тъй като не можем да водим централизирана подготовка – призна президентът. - Олимпийските центрове са бъдещето на българското плуване.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт