Инвестират 845 хил. лв. за изграждане и укрепване на дигата на река Лесновска

Всички знаете, че в тези климатични промени и условия, най-важното е превенцията срещу наводненията. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с изграждането на дига на река Лесновска пред журналисти.

"Работата, по която вършим е свързана с почистване на речни кори, изграждане на диги, почистването и рекунструкцията на язовири. Това е вторият етап на изграждането и укрепването на дигата на река Лесновска за близо 2 км. Първият етап изпълнихме преди 5 години. С изпълнението на този проект защитаваме хората от Долни Богоров", каза столичният кмет.

"Хората помнят наводнението през 2005 година, когато заля района, така че за съжаление не ни отминават подобни кризи, важното е да предприемаме мерки. Средствата са от междуведомствената комисия. Дигата е собственост на "Напоителни системи", ние работим заедно. Те дадоха разрешение да може да я изпълним, така че проектът е на финала, остава около месец работа. През зимните месеци, ако условията не позволяват ще се прекъсне, така че напролет да бъде готова и хората в Долни Богров и в район "Кремиковци" да бъдат спокойни. Инвестицията е в размер на 845 хиляди лева, средствата са осигурени от междуведомствената комисия към Министерски съвет, кандидатствахме за тях и защитихме този проект", добави още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България