Инвеститори се насочват към „Лозенската яка”

Зоните около Лозен, Панчарево и Герман, или т. нар. “Лозенска яка” започна да привлича големи инвеститори.

Хората търсят чист въздух

Зоните около София - Лозен, Панчарево и Герман, или т. нар. “Лозенска яка”, започнаха да привлича големи инвеститори и вече в строеж са първите мащабни жилищни проекти, заявиха брокери. Районът има голям потенциал за бъдещо развитие, а повод за този интерес е зелената светлина за изграждането на продължението на южната дъга от Младост до автомагистрала “Тракия”.

Според експерти ключовите предимства на зоната в подножието на Лозенската планина отговарят на вече далеч по-високите съвременни изисквания към жилището и средата, в която искат да живеят хората. Мечтата за по-чист въздух, повече зеленина и свобода са част от новите тенденции в търсенето на нов дом на градския човек. Разбира се, важни са и възможностите за активен начин на живот, спортуване, добре организирана обществена функция на пространството и околната среда, достъп до бизнес зоните и качествено образование.

Зоната в подножието на Витоша, или така наречената “Витошка яка”, също не спира да привлича пазарен и инвестиционен интерес. Районът често е определян като пример за успешна реализация на зона. Според експертите вече се предприемат конкретни действие по плана за изграждане на канализация в Драгалевци, Княжево, Бояна и Симеоново, което ще подпомогне за допълнителното развитие на района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти