Инвеститорът: Резултатите от референдума в Трън са разочароващи, но очаквани на фона на манипулациите

"Въвлякоха ни в политическо-криминален сценарий", казват от "Евромакс сървисиз"

Инвеститорът "Евромакс сървисиз" ЕООД, който има интерес за добив на златна руда в района на Трън, излезе със своя позиция след референдума в общината, на който над 90% от жителите казаха "Не" на златодобива. От компанията определят резултатите като "разочароващи", но очаквани.

Публикуваме пълният текст на позицията:

„Евромакс Сървисиз“ ЕООД приема резултатите от местния референдум в Трън като очаквани на фона на масираната манипулативна кампания сред местното население.

Отклоняването от законово установената процедура за разглеждане на такива инвестиционни проекти обаче е разочароващо за бизнес климата в страната.

Вместо в експертен и конструктивен диалог, се оказахме въвлечени в политическо-криминален сценарий, който е абсолютно несъвместим с ценностите на компанията и от който се дистанцираме изцяло. За да избегне напрежението, инвеститорът отказа да се включи в кампанията за референдума и направи съществена промяна в проекта си в отговор на обществените очаквания.

Въпреки това - при този резултат от референдума - както за нас, така и за жителите на Трън е важно да чуем произнасянето на съда по протеста на Прокуратурата срещу незаконосъобразността на решението на Общинския съвет в Трън за провеждане на референдума. Надяваме се скоро да има резултат и от разследванията по сигналите за рекет, отправяне на заплаха и палеж в информационния ни център в Трън".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България