Индийка яде по 2 кг пясък в продължение на 63 години за здраве

Кадър от Youtube/ Dainik Bhaskar

https://www.youtube.com/watch?v=rN8PGRzJuF8

 

Възрастна жена от град Варанаси, Индия яде пясък от близо шест десетилетия и твърди, че уникалната "диета" е от ключово значение за доброто й здраве, пише "Дейли Мейл".

78-годишната Кузма Вати е толкова пристрастена към яденето на пясък и чакъл, че тя прекарва часове в търсенето на подходяща суровина за диетата си и е готова дори да отхапе от стените на собствената си къща.

Странните й предпочитания към поглъщане на пясък смайват всички в жители на града, но тя е уверена, че това е причината да не боледува.

"Храня се с пясък и чакъл от 63 години, харесва ми и не мисля, че имат вредни ефекти върху здравето ми", казва Кузма.

"Никога не съм имала проблеми със стомаха, а устата и зъбите ми са абсолютно здрави, мога да отхапя дори от най-твърдото парче камък без проблем."

Кузма е работник във ферма и въпреки че приближава 80-те, тя няма планове да се пенсионира скоро. Възрастната жена твърди, че не ходи на доктор и това се дължи на ежедневния прием на пясък от 2 килограма.

"Започнах да ям пясък от 15-годишна, когато имах проблеми със стомаха, но това не трая дълго и сега всичко е наред", казва Кузма.

Внуците на Кузма я убеждават да се откаже от навика си, но жената недоумява защо да го прави. "Внуците ми настояват, че имам нужда от медицинска помощ, за да се отърва от тази зависимост, но аз не съм съгласна с тях". "Намирам се в отлично здраве и тайната за това е в яденето на пясък", казва Кузма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл