Индийската принцеса очаква първа рожба

Саня Мирза, бивша първа ракета на двойки, очаква първата си рожба. Индийската принцеса в тениса и съпругът й Шоаиб Малик, капитан на националния отбор на Пакистан по крикет, обявиха щастливата новина в социалната мрежа.21-1

Двамата се венчаха през 2010-а. И докато за тенисистката това е първо бракосъчетание, за половинката й – второ. Младоженецът се разделя с първата си съпруга същата година, и няколко месеца по-късно се жени за Саня. Самата сватба е в индийския град Хидерабад, а тържеството в 21-1-3родината на мъжа й – Пакистан.

Отношенията между двете страни са доста напрегнати затова и новината за сватбата между двамата не е приета еднозначно. През 2014-а Мирза е обявена за посланик на индийския щат Телинган. Но в обществото започна дискусия дали жената на пакистанец е достойна за такава висока чест. Все пак местните власти успяват да убедят хората, че Саня е гордостта на нацията.

В тениса успехите й са забележителни – печели 6 титли от Големия шлем, триумфира в 42 турнира на WTA, бивша № 27 на сингъл и първа ракета в света на двойки. Партнира си с Роджър Федерер и Мартина Хингис. През 2014-а става посланик на ООН в Азия в борбата за увеличаване правата на жените. А две години по-късно е в списъка на 100-те най-влиятелни личности в света на списание „Тime”.

За Лондон 2012 се разгаря истинска война с кого Мирза да си партнира на олимпиадата. Самата тя иска с Махашем Бхупати, с когото печели и две титли за Шлема, но местната федерация настоява с Леандер Паес. Така и става. Но двойката губи на четвъртфиналите. И все пак тенисистката демонстрира характер, заради който едва не отива ... в затвора. На една от пресконференциите си събува обувките и си слага краката до индийското знаме. Скандалът е 21-1-2огромен. А действията й се тълкуват като неуважение към страната. Защитници на тенисистката обаче намират снимки от друг ъгъл, където се вижда, че знамето и краката са на прилично разстояние.

В момента тенисистката има своя академия в Хайдарабаде, където се надява да намери нови таланти в тениса. А дали ще се върне на корт след майчинството, както направи наскоро Серина Уилямс, кой знае.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт